МЕРОПРИЯТИЯ

LOGO_veloklub_SKALA_whiteКато млад клуб велоклуб „Скала” на първо място провежда редовни целогодишни излети в района на Белоградчик. За целта вече са оформени няколко маршрута, които членовете на клуба редовно почистват и поддържат в добро и безопасно за каране състояние. Едно от първите големи мероприятия, което проведохме е колопоходът до местността „Субашин”. Целта беше да популяризираме планинското колоездене сред младите хора. Затова освен каране на колело, бяха организирани и няколко забавни игри: състезание по майсторско каране, стрелба с пушка за пейнтбол, теглене на въже.

Другото голямо мероприятие, с което клуб „Скала” се гордее е организацията и провеждането на състезанията по планинско колоездене „ROCKS & ROLL”. В тях взимат участие големи имена на българското и европейското колоездене. Също така то е подходящо и за любители колоездачи. По време на всяко състезание се раздават лакомства и безалкохолни напитки за тонус на състезателите. За да бъдем верни на своята мисия, преди състезанията велопътеките се почистват и обезопасяват. Това правим и при всеки свой излет, защото смятаме, че наш дълг е да опазваме природата чиста. Състезанията не само дават възможност да се популяризира района на Белоградчик като едно добро и интересно място за практикуване на планинското колоездене, но състезателите могат да се насладят на прекрасната природа, скритите пътеки и пътища, виещи се сред причудливите скални форми.

В момента клубът е оборудван с достатъчен брой колелета, които са в отлично състояние и може да ги предоставя на желаещите да се разходят с тях сред природата.

Клуб „Скала” си е поставил за цел организирането и провеждането на годишните велозъстезания ROCKS & ROLL 2012, 2013, 2014, 2015….2016, 2017, 2018……..