Стакевските Къщи

Село Стакевци е разположено на 540 м. надморска височина в северните и североизточните склонове  на Западна Стара планина на територията на биосферен резерват „Чупрене”. До него води нов асфалтов път.Намира се на 18км от гр.Белоградчик,на 70км от гр.Видин и на 170км северозападно от гр.София. Селото кандидатства за най-добра туристическа дестинация на България и европейска такава за 2009г., ,а землището му изцяло е включено в две защитени зони по Европейската екологична мрежа НАТУРА 2000. В близост се намира природната забележителност „Стакевски водопад” („Сини вир”) в местността „Бялата вода”. Селото е  в непосредствена близост до магическия свят на Белоградчишките скали,чието участие  в класацията за избор на новите 7 природни чудеса на Света  доведе до увеличаване на популярноста на региона на световно ниво. Къщите му са разположени от двете страни на Стакевска река и са свързани помежду си с множество мостове. Комплекс „Стакевските къщи“се състои от три къщи-Берчината,Анината и Марината .Всяка една от тях разполага със самостоятелен озеленен двор,градинско осветление,водна площ,барбекю и множество кътове за отдих.При нас, със семейството или с приятели ще намерите истинска почивка сред неповторимо съчетание на девствена природа, чист въздух,автентична архитектура и въздействащи планински пейзажи.  Предлагаме атрактивни туристически маршрути  и  организираме различни видове туризъм, съобразно интересите на посетителите. Уютната обстановка в съчетание с природните красоти на района могато да направят престоя Ви тук истинско и незабравимо удоволствие. Наше непрестанно желание е да подобряваме услугите си и да Ви гарантираме възможно най-приятен отдих ,затова с радост ще приемем всяко Ваше предложение, което желаете да отправите към нас.

Къщите разполагат с 10 броя велосипеди марка cross – GRIP 127 оборудвани с GPS навигация GARMIN, които можете да наемете.

Също така  предлагат уникалната по-рода си услуга Return Bike’s!

Това означава, че наемайки велосипед и карайки по избран от Вас маршрут напр. (Стакевци – Белоградчик), Вие можете да оставите велосипеда там и да продължите по пътя си без да е нужно да го връщате там от където сте го взели. Това важи за маршрутите както в България, така и за маршрутите в съседна Сърбия обозначени на картите на сайта www.clubskala.org