Къща „Артес“

Белоградчик се намира в западната част на Стара планина, на 545 м надморска височина, на 182 км северозападно от София, на 68 км – северозападно от Монтана, на 52 км – югозападно от Видин. Разположен е на планинските масиви Венеца и Ведерник, в подножието на уникалните Белоградчишки скали. Общата площ на община Белоградчик е 411 кв.км, от които 18 321 хка гори. Изумителните им каменни скулптури са извяни в продължение на 200 млн.години и са добили фантастичните очертания на хора и животни, за които битуват приказни легенди. Най-интересните образувания са Адам и Ева, Ученичката, Мечката, Мадоната, Конникът, Монасите, Овчарчето, Дервишът, Гъбите и много други.

DSC02495 DSC03076 IMG_0972 IMG_0954

 

Една скална приказка,разказваща за различни каменни истории. Най-доброто място за отдих и почивка сред уникалната природа на Белоградчик е къща за гости„Artes“.

Къщата се намира на самия център, високо над площада, предлагаща страхотна гледка към града и скалите. Ако искате да си почивате или да купонясвате – рожден ден или романтична вечеря, „Artes“ e перфектното място за това. Заповядайте!

Къщата предлага уникална по-рода си услуга Return Bike’s!

Това означава, че наемайки велосипед и карайки по избран от Вас маршрут напр. (Белоградчик – Чипровци), Вие можете да оставите велосипеда там и да продължите по пътя си без да е нужно да го връщате там от където сте го взели. Това важи за маршрутите както в България, така и за маршрутите в съседна Сърбия обозначени на картите на сайта www.clubskala.org

За Контакт:

тел: +389886365410

www.visitbelogradchik.com